recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Oma's draadjesvlees

Hoofdgerecht
4 personen
205 min
Ingrediënten
  • - ontbijtkoek (1 sneetje)
  • - laurierblaadje (1 )
  • - vleesbouillon (250 ml)
  • - (balsamico)azijn (2 eetlepels)
  • - ui (1 stuks)
  • - boter (50 g)
  • - mosterd (1 eetlepel)
  • - doorregen runderlappen (600 g)
Bereidingswijze
  • 1 Serveertip: Lekker met rode kool en gekookte aardappelen.
  • 2 Voorbereiding: Breng de doorregen runderlappen op kamertemperatuur; Snipper de ui grof; Snijd de ontbijtkoek in blokjes.
  • 3 Wrijf de runderlappen in met zout, peper en mosterd en laat ze zo 10 minuten liggen.
  • 4 Verhit de boter in een braadpan en bak het vlees (eventueel in gedeelten) op hoog vuur in 5-10 minuten bruin.
  • 5 Bak de ui heel even mee.
  • 6 Sprenkel de azijn erover en schenk de bouillon langs de rand van de pan erbij.
  • 7 Voeg de laurier toe.
  • 8 Stoof het vlees met het deksel op de pan op heel zacht vuur (eventueel met een vlamverdeler) in 2,5-3 uur gaar.
  • 9 Roer de blokjes ontbijtkoek erdoor en laat het vocht al roerende binden.
  • 10 Wijntip: Rode wijn, zoals Pinotage of Merlot uit Zuid-Afrika.
  • 11 Vervangtip: U kunt ook sukadelappen gebruiken in plaats van de runderlappen.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.