recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

One-minute steak met knolselderijpuree

Hoofdgerecht
4 personen
30 min
Ingrediënten
  • - one minute steak (4 )
  • - groentebouillon (van blokje) (200 ml)
  • - verse tijmblaadjes (1 eetlepel)
  • - kaneel (1 theelepel)
  • - knolselderij (750 gram)
  • - kruimige aardappelen (750 gram)
  • - ui (1 )
  • - olijfolie (4 eetlepel)
Bereidingswijze
  • 1 Zorg dat de one minute steaks op kamertemperatuur is.
  • 2 Snipper de ui.
  • 3 Schil de aardappelen en snijd deze in blokjes.
  • 4 Schil de knolselderij en snijd deze in blokjes.
  • 5 Verwarm de helft van de olijfolie in een grote pan en fruit de ui zachtjes glazig.
  • 6 Schep de aardappel- en knolselderijblokjes, kaneel en tijm erdoor en bak alles 2-3 minuten.
  • 7 Voeg dan de bouillon toe en smoor de aardappel en knolselderij in 15-20 minuten gaar.
  • 8 Meng alles met een stamper tot een smeuïge puree en warm deze roerende nog even door, laat zo nodig wat vocht verdampen.
  • 9 Voeg naar smaak wat zout en peper toe.
  • 10 Kruid de steaks met zout en versgemalen zwarte peper en bestrijk ze met olijfolie.
  • 11 Bak de steaks in een hete grillpan in 2 minuten aan elke kant mooi bruin, de steaks zijn dan van binnen nog rosé.
  • 12 Schep de knolselderijpuree op warme borden en leg de steaks ernaast.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.