Ga naar de hoofdinhoud

Ontbijtbruschetta met avocado en gebakken ei

4 personen Gemiddeld 20 minuten Ontbijt

Ingrediënten

4 personen
Zet deze ingrediënten in mijn mandje

Bereidingswijze

Bestrijk de sneden brood aan beide kanten heel dun met ruim de helft van de boter. Rooster ze in een grillpan aan twee kanten tot er goudbruine strepen op komen. Hak de basilicum fijn maar bewaar blaadjes voor garnering. Snijd de tomaat in vieren, verwijder de zaadjes en snijd het vruchtvlees in heel kleine blokjes. Halveer de avocado’s en schep het vruchtvlees eruit. Prak het avocado-vruchtvlees in een diep bord grof en meng er citroensap, blokjes tomaat, basilicum en wat zout en versgemalen peper door. Verwarm de rest van de boter in een koekenpan en breek de eieren erboven. Bak de eieren op matig hoog vuur tot mooie spiegeleieren. Leg de bruschetta op borden en bestrijk ze royaal met het avocadomengsel. Leg de spiegeleieren erop. Garneer met kleine basilicumblaadjes.
Aanvullende benodigdheden
Voedingswaarden (per portie)
Energie 360 kcal
Eiwit 12 g
Koolhydraten 18 g
Vet 26 g
Waarvan verzadigd 11 g
Trefwoorden ontbijtavocadogoede startgebakken eiguacemoleeiereneireceptenbroodgewoon