Ga naar de hoofdinhoud

Ontbijtburger

4 personen Gemiddeld 20 minuten Ontbijt

Ingrediënten

4 personen
Zet deze ingrediënten in mijn mandje

Bereidingswijze

Halveer de cherry tomaten. Schil en rasp de gember. Pers de limoen uit. Verhit 1 eetlepel olie in een koekenpan en roerbak de tomaten en gember met 1 eetlepel water 5 minuten. Voeg de sojasaus, honing en 2 eetlepel limoensap toe en laat nog 1 minuut zachtjes pruttelen. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Schep uit de pan in een kom en laat staan tot gebruik. Snijd de bosuitjes in dunne ringen. Klop de eieren los in een kom en voeg de bosui toe. Breng op smaak met peper en zout. Verhit de rest van de olie in een koekenpan en schenk het eimengsel erin. Bak de omelet met de deksel op de pan op laag vuur in 3 minuten gaar. Laat uit de pan op een snijplank glijden en verdeel in vier stukken. Snijd de avocado overlangs doormidden en verwijder de pit en schil. Snijd het vruchtvlees in lange repen. Snijd de broodjes open en beleg achtereen volgens met de spinazie, hüttenkäse, omelet, avocado en tomatenjam. Dek af met de bovenkant en serveer direct. Lekker met knapperig gebakken bacon.
Aanvullende benodigdheden
Voedingswaarden (per portie)
Energie 406 kcal
Eiwit 11 g
Koolhydraten 29 g
Vet 23 g
Waarvan verzadigd 4 g
Trefwoorden vegetarischontbijteierenrecepten