recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Oosterse gehaktballetjes met mie en paksoi

Hoofdgerecht
4 personen
25 min
Ingrediënten
  • - Mie (250 gram)
  • - half-om-half gehakt (400 gram)
  • - verse gemberwortel (1 eetlepel)
  • - bosuitje (1 )
  • - sojasaus (4 eetlepels)
  • - olie (3 eetlepel(s))
  • - knoflook (2 tenen)
  • - wortelen (6 )
  • - paksoi (1 struik)
  • - water (3 eetlepel(s))
Bereidingswijze
  • 1 Voorbereiding: rasp de gemberwortel; hak het bosuitje heel fijn; snijd de knoflook in plakjes; snijd de boswortels in dunnen plakjes; snijd de paksoi in brede repen.
  • 2 Kook de mie gaar volgens de aanwijzingen op het pak.
  • 3 Meng het gehakt met de gember, bosui, de helft van de sojasaus en peper naar smaak, kneed het goed door en vorm er kleine balletjes van.
  • 4 Bak de balletjes in een wok met hete olie in 3 minuten rondom bruin.
  • 5 Voeg de knoflook en wortel toe en roerbak alles 2 minuten.
  • 6 Schep de paksoi erdoor en roerbak 2 minuten.
  • 7 Voeg de afgemeten hoeveelheid water en de rest van de sojasaus naar smaak toe en verwarm alles nog 2 minuten.
  • 8 Giet de mie af en schep de mie door de gehaktballetjes met groenten.
  • 9 Serveer in diepe borden.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.