DekaMarkt
Ga naar de hoofdinhoud
Voor undefined persoon

Oosterse koolwraps met gebakken varkenshaas

Hoofdgerecht Gemiddeld 25 minuten
(0)
Hoofdgerecht Gemiddeld

Ingrediënten

Voor hoeveel personen?

Bereidingswijze

Stap 1 Bestrooi het vlees met zout en laat buiten de koeling op temperatuur komen. Stap 2 Breng een brede pan water aan de kook. Houd de koolbladeren telkens met twee tegelijk dertig seconden onder water en doe ze dan in koud water. Stap 3 Doe hetzelfde met de wortelsalade, maar houd hem apart. Gooi het blancheerwater niet weg! Dep de koolbladeren goed droog. Stap 4 Zet het vuur uit en doe de mihoen in het hete water. Laat 5 minuten wellen, spoel dan af onder de koude kraan en laat goed uitlekken. Stap 5 Rooster de sesamzaadjes kort op hoog vuur in een droge pan. Rasp de schil van de limoen dun en pers de limoen uit. Stap 6 Maak de mihoen op smaak met de sesamzaadjes, wortelsalade, twee eetlepels chilisaus per persoon, koriander, limoensap en -rasp. Proef en maak eventueel verder op smaak. Stap 7 Leg de koolbladeren naast elkaar en verdeel de mihoen erover. Rol ze op en laat 5 à 10 minuten rusten in de koeling. Snijd in plakken van tweeënhalve centimeter. Stap 8 Verhit de boter in een koekenpan op hoog vuur en bak de varkenshaasjes licht goudbruin. Haal de pan van het vuur, bestrijk het vlees met de rest van de chilisaus en laat 5 minuten in de pan doorgaren op lager vuur, onder aluminiumfolie. Stap 9 Dep wat droog en snijd in stukken van tweeënhalve centimeter. Serveer het vlees speels met de wraps en garneer met de pinda's en takjes koriander.
Hoe vond je het recept? Geef het een beoordeling
Aanvullende benodigdheden Geen
Voedingswaarden (per portie)
Energie 735 kcal
Eiwit 61 g
Koolhydraten 80 g
Vet 18 g
Waarvan verzadigd 4 g
Trefwoorden
Wrapsvarkenshaaskoolrecepten