recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Oosterse varkensoester met groentejulienne

Hoofdgerecht
4 personen
30 min
Ingrediënten
  • - limoen (0.5 )
  • - tomaten (2 )
  • - paksoi (0.5 struik)
  • - dunne prei (1 )
  • - verse gemberwortel (0.5 eetlepels)
  • - varkensoesters (4 )
  • - wokolie (4 eetlepels)
  • - sojasaus (2 eetlepels)
  • - knoflook (2 tenen)
  • - winterwortel (200 gram)
  • - sperziebonen (100 gram)
Bereidingswijze
  • 1 Zorg voor dunne sperziebonen of gebruik haricots verts.
  • 2 Laat de varkensoesters op kamertemperatuur komen.
  • 3 Pers de knoflook.
  • 4 Halveer de sperziebonen of haricots verts.
  • 5 Snijd de winterwortel in dunne reepjes van 5 cm lang.
  • 6 Kook de sperziebonen 4-6 minuten in ruim kokend water met wat zout.
  • 7 Voeg de wortelreepjes en kook alles nog 2 minuten.
  • 8 Giet de groente af in een zeef, spoel ze met koud water en laat ze goed uitlekken.
  • 9 Meng de helft van de knoflook met de helft van de sojasaus, een vierde van de wokolie en wat versgemalen zwarte peper.
  • 10 Wrijf de varkensoesters hiermee in en bak ze in een hete grillpan in 10-12 minuten mooi bruin en net gaar.
  • 11 Rasp de gemberwortel.
  • 12 Bak de gember en de resterende knoflook enkele seconden in een wok met de rest van de wokolie.
  • 13 Snijd de prei in dunne reepjes van 5 cm lang.
  • 14 Snijd de paksoi in dunne repen.
  • 15 Haal de zaadjes uit de tomaten en snijd de tomaten in dunne reepjes.
  • 16 Voeg de sperziebonen, wortel, prei en de witte reepjes paksoi toe en roerbak 2-3 minuten.
  • 17 Voeg dan ook de groene reepjes paksoi, tomaat, een eetlepel limoensap en de rest van de sojasaus toe.
  • 18 Roerbak dit nog 2 minuten.
  • 19 Schep een bergje groente op warme borden en leg de varkensoesters erop.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.