recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Oosterse viskoekjes met spitskool

Hoofdgerecht
4 personen
30 min
Ingrediënten
  • - spitskool (1 )
  • - mihoen (250 gram)
  • - (wok)olie (4 eetlepels)
  • - koriander (15 gram)
  • - gemalen kokos (4 eetlepels)
  • - sambal oelek (2 theelepels)
  • - citroen (0.5 )
  • - ei (1 )
  • - visfilet (400 gram)
  • - rode uien (3 )
Bereidingswijze
  • 1 Snipper een zesde van de ui fijn en snijd de rest in dunne partjes.
  • 2 Snijd de spitskool in brede repen.
  • 3 Rasp de citroen en pers het sap.
  • 4 Snijd de visfilet in blokjes.
  • 5 Pureer de vis in de keukenmachine en meng al draaiende het ei met wat citroensap, de helft van de sambal oelek, iets zout en wat zwarte peper erdoor.
  • 6 Schep daarna de uisnippers, citroenrasp, kokos en de helft van de koriander erdoor en vorm het mensel tot koekjes.
  • 7 Bak de viskoekjes in een koekenpan met tweederde van de olie in 8-10 minuten bruin en gaar.
  • 8 Kook de mihoen volgens de aanwijzingen.
  • 9 Verhit de helft van de olie in een wok en roerbak de uipartjes en spitskool in 4 minuten beetgaar.
  • 10 Voeg de helft van de sambal met wat water en wat zout en peper toe en smoor nog 2 minuten.
  • 11 Verdeel de mihoen over diepe borden en schep de spitskool en viskoekjes erop.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.