recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Op de huid gebakken zalmfilet met geroosterde druiven en romige puree

Hoofdgerecht
4 personen
45 min
Ingrediënten
  • - broccoli
  • - olijfolie (1 eetlepel(s))
  • - witte druiven (200 gram)
  • - citroen (1 )
  • - zalmfilet met huid (4 stukken)
  • - boter (50 gram)
  • - nootmuskaat
  • - dille (3 eetlepel(s))
  • - slagroom (200 ml)
  • - kruimige aardappel (1 kg)
Bereidingswijze
  • 1 Voorbereiding: Schil de aardappelen en snij in stukken; hak de dille fijn; pers de citroen.
  • 2 Kook de aardappelen in 20 minuten gaar.
  • 3 Giet ze af, stamp ze fijn en roer ze met de slagroom en dille tot een smeuïge, romige puree.
  • 4 Voeg eventueel nog een scheut melk toe en breng op smaak met zout, peper en nootmuskaat.
  • 5 Houd de puree warm, of verwarm de puree voor het serveren in de magnetron.
  • 6 Verwarm de ovengrill voor.
  • 7 Leg de trosjes druiven in een bakblik en strooi er zout en peper over.
  • 8 Druppel de olijfolie erover.
  • 9 Wrijf de vis in met zout, peper en wat citroensap.
  • 10 Verhit de boter in een koekenpan en bak de filets eerst op hoog vuur op de velkant in 4-5 minuten mooi bruin.
  • 11 Keer de filets en bak de andere kant nog 1-2 minuten.
  • 12 Zalm mag van binnen rosé zijn.
  • 13 Schuif intussen de druiven 10 cm onder de hete grill en verwarm ze 3-4 minuten tot de velletjes openbarsten.
  • 14 Roer 2-3 eetlepels citroensap door het bakvet van de zalm en kook dit in tot een lekkere jus.
  • 15 Schep wat puree op warme borden Leg de zalm erop en druppel de jus erover.
  • 16 Garneer met de trosjes druiven.
  • 17 Lekker met gestoomde broccoliroosjes.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.