recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Open lasagne met zalm en broccolipuree

Hoofdgerecht
4 personen
50 min
Ingrediënten
  • - water (100 ml)
  • - droge witte wijn (150 ml)
  • - boter (15 gram)
  • - ui (1 )
  • - broccoliroosjes (300 gram)
  • - Crème fraîche (200 ml)
  • - dille (2 eetlepels)
  • - lasagnevellen (4 )
  • - zalmfilet (600 plakjes)
  • - parmezaanse kaas (grof geraspt) (50 gram)
Bereidingswijze
  • 1 Snipper de ui fijn.
  • 2 Hak de dille fijn.
  • 3 Verwarm de oven voor op 200 °C.
  • 4 Smelt de boter in een pan en smoor de ui en broccoli met het water afgedekt in 6 minuten gaar.
  • 5 Pureer de groente met smoorvocht in de blender en meng er de helft van de crème fraîche, dille en zout en peper naar smaak door.
  • 6 Halveer de lasagnevellen.
  • 7 Leg in 4 ingevette ovenschaaltjes een vel lasagne.
  • 8 Strijk de broccolipuree erover uit.
  • 9 Bestrooi de zalm met zout en peper en leg de plakjes dakpansgewijs op de broccolipuree.
  • 10 Leg de andere lasagnevellen erop en strijk de overige crème fraîche erover uit.
  • 11 Strooi de Parmezaanse kaas erover en schenk de wijn er omheen.
  • 12 Bak de lasagne in de oven in 25 minuten gaar en lichtbruin.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.