Ga naar de hoofdinhoud

Open springrolls met kropsla

4 personen Gemiddeld 30 minuten Lunch

Ingrediënten

4 personen
Zet deze ingrediënten in mijn mandje

Bereidingswijze

Breng een ruime pan water met zout aan de kook. Kook de bimi 3 minuten, giet af en spoel koud onder stromend water. Halveer de dikkere bimi in de lengte. Verwijder de steel en zaadlijsten van de paprika en snijd het vruchtvlees in 12 lange repen. Snijd de bospeen in de lengte in zessen. Halveer de blaadjes sla in de lengte. Leg op een blaadjes sla 1 stukje bimi, 1 reepje paprika, 1 reepje wortel, 3 sprietjes taugé, 2 sprietjes bieslook, 1 takje koriander op zo’n manier dat er een mooi bosje groente ontstaat. Zet een ondiepe schaal met warm water klaar. Maak een schone theedoek nat, wring uit en leg op het werkblad. Dompel steeds een rijstvel helemaal onder in het warme water en leg dan op de vochtige theedoek. Leg een bosje groente op het rijstvel, zodat deze voor de helft er boven uitsteekt. Vouw de onderste helft van het rijstvel eroverheen en rol om het bosje groenten. Maak er zo nog 11. Bestrooi met het sesamzaad en serveer met de hoisinsaus om te dippen.
Aanvullende benodigdheden
Voedingswaarden (per portie)
Energie 189 kcal
Eiwit 5 g
Koolhydraten 31 g
Vet 3 g
Waarvan verzadigd 1 g
Trefwoorden lichtemaaltijdrecepten