recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Opperdoezersalade met haring

Hoofdgerecht
4 personen
45 min
Ingrediënten
  • - hollandse nieuwe (2 )
  • - mini romaine (1 krop)
  • - zoetzure augurken (2 )
  • - bosuitje (1 )
  • - verse dille (2 eetlepels)
  • - olijfolie (2 eetlepels)
  • - mosterd (2 theelepels)
  • - yoghurt (3 eetlepels)
  • - witte wijnazijn (2 eetlepels)
  • - opperdoezer ronde aardappelen (800 gram)
Bereidingswijze
  • 1 Boen de aardappelen schoon onder stromend water en kook ze in de schil in een pan met ruim water met wat zout in twintig minuten gaar.
  • 2 Laat ze in een vergiet uitlekken en afkoelen.
  • 3 Snijd ze daarna in de lengte elk in zes tot acht parten.
  • 4 Hak de dille fijn.
  • 5 Snijd het bosuitje in dunne ringetjes.
  • 6 Snijd de augurken in plakjes.
  • 7 Maak de blaadjes sla los.
  • 8 Snijd de Hollandse Nieuwe in ruitjes van drie cm.
  • 9 Klop in een kom azijn, yoghurt, mosterd en olijfolie met wat zout en peper tot een dressing.
  • 10 Schep de dille, bosui, augurk en aardappelparten erdoor.
  • 11 Laat twintig minuten intrekken.
  • 12 Verdeel de slabladeren over borden en schep de aardappelsalade erop.
  • 13 Leg de haringruitjes erop.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.