Ga naar de hoofdinhoud

Orzo met garnalen

4 personen Eenvoudig 20 minuten Hoofdgerecht

Ingrediënten

4 personen
Zet deze ingrediënten in mijn mandje

Bereidingswijze

Laat de garnalen ontdooien. Breng 700 ml water aan de kook. Halveer de tomaten. Verhit 2 el olijfolie in een pan met dikke bodem en roerbak de helft van de tomaten 5 minuten. Voeg de tapenade, orzo en garnalen toe en bak 1 minuut. Voeg het kokende water toe en laat met de deksel op de pan 10 minuten koken op middelhoog vuur tot de orzo gaar is en het water is opgenomen. Breng op smaak met peper en zout. Snijd intussen de basilicum in reepjes en meng met 1 el olijfolie door de rest van de tomaten. Breng op smaak met peper en zout. Neem de deksel van de pan, schep de orzo op een schaal en schep de basilicumtomaten erdoor en erover. Garneer met de rest van de olijfolie. Lekker met een schijfje citroen.
Aanvullende benodigdheden
Voedingswaarden (per portie)
Energie 494 kcal
Eiwit 18 g
Koolhydraten 59 g
Vet 20 g
Waarvan verzadigd 3 g
Trefwoorden garnalenweekmenurecepten