recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Ossenhaas met portsaus en rauwe ham

Hoofdgerecht
2 personen
30 min
Ingrediënten
  • - ui (1 )
  • - port (2 dl)
  • - vleesbouillon (2 dl)
  • - koekkruiden (1 mespunt)
  • - tijm (4 takjes)
  • - boter (50 gram)
  • - rauwe ham (2 plakjes)
  • - ossenhaas (2 stukken)
Bereidingswijze
  • 1 Voorbereiding: Snijd de ui in ringen.
  • 2 Kook de port en fond met de koekkruiden en de helft van de takjes tijm tot de helft in.
  • 3 Verhit de helft van de boter in een koekenpan en bak de ham knapperig bruin.
  • 4 Verhit de rest van de boter in dezelfde koekenpan tot het schuim wegtrekt en bak de ossenhaas in 6 minuten bruin en van binnen rosé.
  • 5 Bak de uiringen 3 minuten met het vlees mee.
  • 6 Schep het vlees op 2 warme borden, strooi er zout en peper over en leg de uiringen, ham en tijm erop.
  • 7 Roer het ingekookte vocht door het bakvet, warm dit even door en klop van het vuur af de rest van de boter erdoor.
  • 8 Schep de portsaus rond het vlees.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.