DekaMarkt
Ga naar de hoofdinhoud
Voor undefined persoon

Ovenschotel met asperges en radijs

Hoofdgerecht Eenvoudig 45 minuten
(0)
Hoofdgerecht Eenvoudig

Ingrediënten

Voor hoeveel personen?

Bereidingswijze

Stap 1 Schil de asperges en snijd 1 cm van de onderkant van de asperges af. Schaaf de radijs op een mandoline of met een kaasschaaf in plakken. Stap 2 Verhit een pan en stoof de asperges 5 minuten met 10 gr boter, 100 ml water en zout. Haal de asperges uit de pan. Stap 3 Verwarm de oven voor op 180°C. Verhit een pan met 20 gr boter, voeg de bloem toe wanneer de boter is gesmolten en roer 5 minuten door. Voeg de melk toe en breng dit roerend met een garde aan de kook. Voeg de helft van de oude kaas toe en breng op smaak met zout en peper. Stap 4 Verdeel de bechamelsaus over een ovenschaal en verdeel hier de asperges en radijs over. Garneer met de overige oude kaas. Breek het ei over de asperges en plaats de ovenschaal 20 minuten in de oven. Stap 5 Verhit een pan met 1 el olijfolie en rooster het brood 7 minuten tot goudbruin. Hak de bieslook fijn. Stap 6 Garneer de ovenschotel met de bieslook en serveer deze met het brood.
Hoe vond je het recept? Geef het een beoordeling
Aanvullende benodigdheden - kaasschaaf
Voedingswaarden (per portie)
Energie 359 kcal
Eiwit 16.3 g
Koolhydraten 29.2 g
Vet 18.3 g
Waarvan verzadigd 10.4 g
Trefwoorden
radijsaspergesrecepten