recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Ovenschotel met aubergine en spinazie

Hoofdgerecht
4 personen
65 min
Ingrediënten
  • - citroen (0.5 )
  • - Griekse yoghurt (250 ml)
  • - eieren (2 )
  • - vleestomaten (2 )
  • - spinazie (600 gram)
  • - ui (1 grote)
  • - olijfolie (4 eetlepels)
  • - aubergine (1 grote)
Bereidingswijze
  • 1 Snijd de aubergine in plakken.
  • 2 Snijd de ui in ringen.
  • 3 Snijd de vleestomaten in plakken.
  • 4 Pers de citroen.
  • 5 Bestrooi de plakken aubergine met zout en laat ze 15 minuten liggen.
  • 6 Verwarm de oven voor op 200 °C.
  • 7 Dep de aubergine droog en bestrijk de plakken met olijfolie.
  • 8 Rooster de plakken in een grillpan bruin.
  • 9 Bestrijk ook de uiringen en tomaatplakken met olijfolie en bak ze in de grillpan bruin.
  • 10 Laat de spinazie in een grote pan op matig hoog vuur slinken en in een vergiet uitlekken.
  • 11 Leg de groenten in lagen in een ingevette kleine ovenschaal: eerst aubergine, dan spinazie, ui en tomaat.
  • 12 Herhaal dit nog een keer.
  • 13 Klop de eieren los met yoghurt, citroensap, de rest van de olijfolie en wat zout en versgemalen zwarte peper.
  • 14 Schenk dit over de groente.
  • 15 Bak de schotel in de oven in 30-40 minuten goudbruin en gaar.
  • 16 Lekker met pidebrood of focaccia.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.