Ga naar de hoofdinhoud

Ovenschotel met winterpeen, prei en kip

4 personen Eenvoudig 50 minuten Bijgerecht

Ingrediënten

4 personen
Zet deze ingrediënten in mijn mandje

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 180 °C. Verwijder het donkergroene deel en de onderkant van de preien. Was de preien en snijd ze in schuine stukken van 4 cm. Schil de winterpenen, halveer in de lengte en snijd in schuine plakken van 1 cm. Ris de blaadjes van de takjes tijm. Snijd de knoflook fijn. Snijd de citroen in 8 parten. Schep de prei en wortel om met de helft van de olijfolie, knoflook, tijm, citroenparten, peper en zout en schep in de ovenschaal. Bestrijk de kippenpoten met de rest van de olijfolie, peper en zout en leg op de groenten. Rooster in circa 35 minuten goudbruin en gaar in de oven. Schep regelmatig het kookvocht over de kippenbouten en de groenten. Lekker met gebakken aardappelen.
Aanvullende benodigdheden - ruime ovenschaal
Voedingswaarden (per portie)
Energie 261 kcal
Eiwit 20 g
Koolhydraten 3 g
Vet 18 g
Waarvan verzadigd 4 g
Trefwoorden wintersovengerechtreceptenwinteroven