recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Ovenschotel van kipfilet met spinazie

Hoofdgerecht
2 personen
40 min
Ingrediënten
  • - olijfolie (2 eetlepels)
  • - knoflook (1 teen)
  • - verse panklare spinazie (600 g)
  • - kipfilet (250 g)
  • - nootmuskaat
  • - boter (15 g)
  • - Crème fraîche (125 ml)
  • - hollandse geitenkaas (50 g)
Bereidingswijze
  • 1 Serveertip: Lekker met pasta of aardappelpuree.
  • 2 Voorbereiding: Snipper de knoflook; Rasp de Hollandse geitenkaas.
  • 3 Verhit de olijfolie in een wok.
  • 4 Fruit de knoflook zachtjes en schep de spinazie erdoor.
  • 5 Laat de blaadjes al omscheppend slinken en daarna in een vergiet uitlekken.
  • 6 Wrijf de kipfilets in met zout en peper en bak ze in een koekenpan in hete boter in 5 minuten bruin, keer ze halverwege.
  • 7 Druk het vocht uit de spinazie, meng er zout, peper en nootmuskaat door en verdeel de spinazie in een ingevette ovenschaal.
  • 8 Leg de kipfilets erop.
  • 9 Meng de crème fraîche met de helft van de kaas en wat peper en nootmuskaat en strijk dit over de kipfilets uit.
  • 10 Strooi de rest van de kaas erover.
  • 11 Bak de schotel in de oven in 20 minuten bruin en gaar.
  • 12 Wijntip: Lichte rode wijn, bijvoorbeeld Beaujolais, Macon of Bardolino.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.