Recepten

Paasslof met frambozen

4 personen Gemiddeld 105 minuten Nagerecht

Ingrediënten

4 personen
Zet deze ingrediënten in mijn mandje

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 190 °C. Maak de sloffenbodem volgens de aanwijzingen op de verpakking. De banketbakkersroom wordt niet gebruikt. Bak de bodem in 20 minuten bros en gaar. Laat helemaal afkoelen. Breek intussen de chocolade in stukjes. Smelt voor de chocolade-mascarponeroom de chocolade al roerend boven warm water (au bain-marie). Neem de kom van het vuur en laat afkoelen tot kamertemperatuur. Klop de slagroom, mascarpone en klop fix stijf. Spatel een derde door de afgekoelde chocolade en voeg vervolgens het chocolade-roommengsel toe aan het slagroom-mascarponemengsel. Klop kort met de handmixer door elkaar. Schep in een spuitzak en laat minimaal 30 minuten opstijven in de koelkast. Schil de mango, snijd het vruchtvlees van de pit en snijd in reepjes. Verdeel de chocolade-mascarponeroom over de slof en garneer met de frambozen, mango en paaseitjes. Laat 15 minuten opstijven in de koelkast.
Aanvullende benodigdheden - handmixer- spuitzak
Voedingswaarden (per portie)
Energie 832 kcal
Eiwit 7 g
Koolhydraten 55 g
Vet 64 g
Waarvan verzadigd 39 g
Trefwoorden receptenpaasdessert
'