Ga naar de hoofdinhoud

Paddenstoelenrendang met roerbakgroenten

4 personen Gemiddeld 35 minuten Hoofdgerecht

Ingrediënten

4 personen
Zet deze ingrediënten in mijn mandje

Bereidingswijze

Snijd de knoflook fijn. Schil de gember en snijd fijn. Verwijder de buitenste bladeren van de stengels citroengras en kneus de stengels met de achterkant van een mes. Snijd de shiitake en oesterzwammen in repen. Verhit 2 el olie in een pan met dikke bodem en fruit de boemboe rendang en de helft van de knoflook en gember 2 minuten op laag vuur. Voeg de kokosmelk en het citroengras toe en breng aan de kook. Voeg de paddenstoelen toe en laat op laag vuur, zonder deksel 20 minuten zachtjes koken. Breng op smaak met 2 el ketjap en versgemalen peper. Kook intussen de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verhit de rest van de olie in een wok en fruit de rest van de knoflook en gember 1 minuut. Voeg de wokgroenten toe en roerbak 5 minuten. Breng op smaak met de rest van de ketjap en versgemalen peper. Serveer ¾ van de paddenstoelenrendang met de roerbakgroenten en de rijst. Bewaar de rest van de rendang voor tosti van de volgende dag. Lekker met koriander.
Aanvullende benodigdheden
Voedingswaarden (per portie)
Energie 678 kcal
Eiwit 12 g
Koolhydraten 79 g
Vet 33 g
Waarvan verzadigd 19 g
Trefwoorden