recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Paddenstoelenrisotto met gegrilde knolselderij

Hoofdgerecht
4 personen
35 min
Ingrediënten
  • - parmezaanse kaas (grof geraspt) (50 gram)
  • - gemengde paddenstoelen (300 gram)
  • - verse tijmblaadjes (1 eetlepel)
  • - knolselderij (500 gram)
  • - paddenstoelbouillon (1 liter)
  • - droge witte wijn (100 ml)
  • - olijfolie (5 eetlepel)
  • - risottorijst (400 gram)
  • - ui (1 )
Bereidingswijze
  • 1 Verwarm de oven voor op 225 °C.
  • 2 Snipper de ui.
  • 3 Schil de knolselderij en snijd deze in blokjes.
  • 4 Fruit de ui en rijst glazig in een pan met twee vijfde olie.
  • 5 Schenk de wijn erbij en laat het vocht verdampen.
  • 6 Voeg de helft van de bouillon toe en laat de rijst in 20 minuten zachtjes gaar worden.
  • 7 Voeg tijdens het garen de overige bouillon in gedeelten toe, roer regelmatig.
  • 8 Schep de knolselderij in een bakblik om met zout, versgemalen peper, tijm en een beetje olie.
  • 9 Rooster de knolselderij in de oven in 20 minuten gaar.
  • 10 Snijd de paddenstoelen grof.
  • 11 Bak de paddenstoelen in een koekenpan met een beetje olie op hoog vuur bruin.
  • 12 Meng de kaas met de helft van de knolselderij en paddenstoelen door de risotto.
  • 13 Serveer de risotto in diepe borden.
  • 14 Verdeel de rest van de paddenstoelen en knolselderij erover.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.