recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Paddenstoelensoep met pompoencrostini

Voorgerecht
6 personen
25 min
Ingrediënten
  • - bouillontabletten paddenstoelen (2 )
  • - droge witte wijn (200 ml)
  • - tijmblaadjes (2 eetlepels)
  • - knoflook (1 teen)
  • - oesterzwammen (150 gram)
  • - witte champignons (250 gram)
  • - kastanjechampignons (250 gram)
  • - meergranen petit pain (1 )
  • - ras el hanout (2 theelepels)
  • - pompoen met schil (200 gram)
  • - olijfolie (4 eetlepels)
Bereidingswijze
  • 1 Haal de pitten uit de pompoen en snijd de pompoen in blokjes.
  • 2 Verwarm in een kleine pan een vierde van de olijfolie.
  • 3 Schep de pompoen met ras el hanout erdoor en voeg een scheut water en wat zout toe.
  • 4 Smoor de pompoen in zes tot acht minuten zachtjes gaar.
  • 5 Pureer de pompoen in de blender tot een lekkere spread en laat deze in een diep bord afkoelen.
  • 6 Snijd de petit pain in schuine plakken zodat u per persoon een plak heeft.
  • 7 Bestrijk de plakken brood dun met olijfolie en rooster in een hete grillpan mooi goudbruin.
  • 8 Veeg de paddenstoelen schoon en halveer ze.
  • 9 Snijd grote paddenstoelen in vieren of grove repen.
  • 10 Hak de knoflook fijn.
  • 11 Verwarm een deel van de olijfolie in de hapjespan en schep de paddenstoelen, knoflook, tijm, wat zout en versgemalen peper erdoor.
  • 12 Bak de paddenstoelen twee minuten op matig hoog vuur tot ze iets zacht worden, maar niet kleuren.
  • 13 Schenk de wijn erbij en smoor de paddenstoelen in nog vier minuten zachtjes gaar.
  • 14 Breng intussen in een soeppan 1 liter water met de bouillontabletten aan de kook.
  • 15 Roer het paddenstoelenmengsel met vocht erdoor.
  • 16 Warm de soep nog heel even door en serveer.
  • 17 Bestrijk de plakken crostini met pompoenspread en serveer bij de soep.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.