recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Pan Bagnat

Hoofdgerecht
4 personen
50 min
Ingrediënten
  • - jonge bladsla (0.5 zak)
  • - italiaanse bollen (4 )
  • - verse basilicum (3 takjes)
  • - zwarte olijven (8 )
  • - gele paprika (0.5 )
  • - artisjokken uit blik (4 )
  • - radijsjes (4 )
  • - bosui (1 )
  • - red pearl tomaten (4 )
  • - geurige olijfolie (4 eetlepels)
  • - rode wijnazijn (1.5 eetlepel)
Bereidingswijze
  • 1 Snijd de Red Pearl tomaten, artisjokharten en zwarte olijven in stukjes.
  • 2 Snijd de bosui in ringen, de radijsjes in dunne plakjes, de gele paprika in kleine blokjes en de basilicum in repen.
  • 3 Klop in een kom de azijn met olijfolie tot een dressing en schep de tomaat, bosui, radijs, artisjokhart, paprika, olijven en het basilicum erdoor.
  • 4 Voeg wat zout en versgemalen zwarte peper naar smaak toe en laat de salade minstens een 0.5 uur staan.
  • 5 Snijd een flinke kap van de Italiaanse bollen en duw het broodkruim wat naar binnen.
  • 6 Verdeel eerst wat bladsla over de holtes en schep dan de salade erin.
  • 7 Zet de broodjes op borden en dek ze af met de kapjes.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.