recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Pangafilet met romige kerriesaus

Hoofdgerecht
4 personen
20 min
Ingrediënten
  • - verse korianderblaadjes (2 eetlepels)
  • - Crème fraîche (125 ml)
  • - pangafilets (4 )
  • - versgemalen zwarte peper
  • - sinaasappel (1 stuks)
  • - milde kerriepoeder (1 eetlepel)
  • - olie (3 eetlepels)
Bereidingswijze
  • 1 Serveertip: Lekker met puree en wortelsalade.
  • 2 Voorbereiding: Pers en rasp de sinaasappel.
  • 3 Meng in een kom de olie met kerriepoeder, sinaasappelrasp en zout en peper naar smaak.
  • 4 Bestrijk de pangafilets ermee en laat ze 5 minuten marineren.
  • 5 Rooster de pangafilets in een droge koekenpan in 6-8 minuten bruin en gaar, keer ze halverwege voorzichtig om.
  • 6 Leg de pangafilets op vier borden.
  • 7 Roer het sinaasappelsap door het bakvet, kook dit even in en roer de crème fraîche erdoor.
  • 8 Warm even door tot hij goed van dikte is.
  • 9 Voeg zout en peper naar smaak toe.
  • 10 Schep de saus over de vis en strooi de koriander erover.
  • 11 Wijntip: Volle witte wijn, liefst Chardonnay.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.