recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Pannenkoeken gevuld met roodfruitcompote en chocolade-ijs

Hoofdgerecht
4 personen
40 min
Ingrediënten
  • - chocolade roomijs (500 ml)
  • - suiker (4 eetlepels)
  • - créme de cassis (4 eetlepels)
  • - diepvries bosbessen (250 gr.) (1 pak)
  • - diepvries frambozen (250 gr.) (1 pak)
  • - boter (50 gram)
  • - melk (500 ml)
  • - eieren (2 )
  • - bloem (250 gram)
Bereidingswijze
  • 1 Doe de bloem met een snuf zout in een kom en breek de eieren erboven.
  • 2 Schenk de melk erbij en klop alles met de handmixer tot een glad en vloeibaar beslag.
  • 3 Verwarm een klontje boter in een koekenpan.
  • 4 Schenk met een soeplepel wat beslag in de pan en laat dit, door de pan boven het vuur te draaien, over de hele panbodem uitvloeien.
  • 5 Bak de pannenkoek op matig hoog vuur tot de bovenkant bijna droog is en de onderkant goudbruin.
  • 6 Keer de pannenkoek voorzichtig met een spatel en bak de andere kant goudbruin.
  • 7 Laat de pannenkoek op een warm bord glijden en bak van de rest van het beslag nog 8-10 pannenkoeken.
  • 8 Houd ze tijdens het bakken warm door het bord in een warme oven van 100°C te zetten.
  • 9 Dek de pannenkoeken af met aluminiumfolie om uitdrogen te voorkomen in de oven.
  • 10 Maak intussen de compote.
  • 11 Breng in een pan de bevroren frambozen en bessen met 100 ml water aan de kook en laat ze 5 minuten zachtjes koken.
  • 12 Roer de crème de cassis en de suiker erdoor en laat alles nog even zachtjes inkoken tot het een dikke compote wordt.
  • 13 Schep op elke pannenkoek een reep warme compote en rol de pannenkoeken op.
  • 14 Halveer de rollen en leg op elk bord drie rolletjes met een flinke bol chocolade-ijs ernaast.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.