recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Pannenkoeken met kaas, salami en tomaat

Hoofdgerecht
4 personen
60 min
Ingrediënten
  • - salamiplakjes (100 gram)
  • - boter (50 gram)
  • - geraspte belegen kaas (100 gram)
  • - tomaten (4 )
  • - melk (500 ml)
  • - ei (1 )
  • - zelfrijzend bakmeel (250 gram)
Bereidingswijze
  • 1 Meng het zelfrijzend bakmeel in een beslagkom met een snuf zout en breek het ei erboven.
  • 2 Schenk de helft van de melk erbij en roer alles met de handmixer tot een glad beslag.
  • 3 Schenk al mixend de rest van de melk erbij tot het een mooi pannenkoekenbeslag is.
  • 4 Laat het beslag een half uur rusten.
  • 5 Snijd de tomaten in plakken.
  • 6 Roer de geraspte kaas door het beslag.
  • 7 Verwarm een klontje boter in de koekenpan en schep er een halve soeplepel beslag in terwijl u de panbodem schuin houdt.
  • 8 Laat, door de pan te draaien, het beslag snel over de hele bodem uitvloeien.
  • 9 Leg plakjes salami en tomaat in het beslag.
  • 10 Bak de pannenkoek op matig hoog vuur tot er aan de bovenkant bubbeltjes ontstaan en het beslag bijna droog is.
  • 11 Keer de pannenkoek dan met behulp van een deksel: leg de deksel op de pan en keer ze samen, zodat de pannenkoek op de deksel ligt.
  • 12 Laat nu de pannenkoek met de ongebakken kant in de pan glijden.
  • 13 Bak ook de onderkant goudbruin.
  • 14 Laat de pannenkoek op een warm bord glijden.
  • 15 Bak op dezelfde manier nog drie pannenkoeken.