recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Pannenkoeken met kersenjam en citroenricotta

Nagerecht
4 personen
10 min
Ingrediënten
  • - citroen (1 )
  • - ricotta
  • - suiker (2 eetlepels)
  • - (meergranen) pannenkoeken (kant-en-klaar) (8 )
  • - kersenjam (0.5 pot)
  • - verse munt (2 eetlepels)
Bereidingswijze
  • 1 Voorbereiding: Snijd de verse munt in reepjes.
  • 2 Boen de citroen schoon en rasp de gele schil er dun af.
  • 3 Pers de helft van de citroenen uit.
  • 4 Meng de ricotta met de citroenrasp, suiker en 0,5-1 eetlepel citroensap.
  • 5 Bestrijk de pannenkoeken met kersenjam en schep op elke pannenkoek een reep ricotta.
  • 6 Strooi de munt erover en rol de pannenkoeken op.
  • 7 Leg de pannenkoeken op borden.
  • 8 Of snijd ze in stukken en serveer ze op een schaal.
  • 9 Wijntip: Zoete Asti Martini.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.