recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Pannenkoekentaart

Hoofdgerecht
4 personen
30 min
Ingrediënten
  • - kruiden-crèmekaas (200 gram)
  • - kappertjes (2 eetlepel(s))
  • - tijm (0.5 eetlepel)
  • - gekookte bietjes (500 gram)
  • - grote ui (1 stuk(s))
  • - vloeibare margarine (3 eetlepel(s))
  • - melk (500 ml)
  • - eieren (2 stuk(s))
  • - zelfrijzend bakmeel (200 gram)
Bereidingswijze
  • 1 Roer het zelfrijzend bakmeel met een beetje zout, de eieren en melk tot een glad beslag en bak hier pannenkoeken van.
  • 2 Verhit steeds eerst een beetje margarine in de koekenpan.
  • 3 Snipper de ui en rasp de bieten grof.
  • 4 Verwarm een derde deel margarine in een pan en fruit de ui zachtjes glazig.
  • 5 Roer de bietjes, tijm en kappertjes met wat zout en peper erdoor en smoor de bietjes afgedekt 10 minuten op zacht vuur.
  • 6 Bestrijk de pannenkoeken met kruidenkaas en verdeel er een laag bietjes over.
  • 7 Stapel de pannenkoeken op een platte schaal op elkaar.
  • 8 Serveer de pannenkoekentaart in punten.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.