recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Pannenkoekenwraps met eiersalade en knapperige groenten

Lunch
4 personen
30 min
Ingrediënten
  • - wortelreepjes (salade) (75 gram)
  • - kant en klare pannenkoeken naturel (4 )
  • - snackkomkommers (4 )
  • - rode paprika (0.5 )
  • - bieslooksprietjes (20 )
  • - karnemelk of melk (2 eetlepels)
  • - mayonaise (4 eetlepels)
  • - geraspte kaas (50 gram)
  • - eieren (6 )
Bereidingswijze
  • 1 Begin met de eiersalade: doe de eieren in een pan, zet ze net onder water.
  • 2 Breng het water aan de kook.
  • 3 Zet de eierwekker op acht minuten, daarna zijn de eieren hard gekookt.
  • 4 Het wit en het geel zijn dan helemaal gestold.
  • 5 Giet de eieren af in een vergiet en spoel ze onder koud water.
  • 6 Hierdoor schrikken de eieren en zijn ze makkelijker te pellen.
  • 7 Tik de eieren een voor een zacht tegen het werkvlak en pel de schil eraf.
  • 8 Snijd de eieren in vieren en leg de stukken in een kom.
  • 9 Prak de eieren met een vork heel fijn.
  • 10 Strooi de geraspte kaas en wat peper over de eieren.
  • 11 Voeg de mayonaise en de (karne)melk toe en meng met een vork alles goed door elkaar.
  • 12 Voeg naar smaak wat zout toe.
  • 13 Pak de sprietjes bieslook in één hand en knip ze met een schaar boven de eiersalade in piepkleine stukjes.
  • 14 Roer de bieslook door de eiersalade.
  • 15 Snijd de paprika in dunne reepjes en de snackkomkommers in de lengte in vier stukken.
  • 16 Spreid de pannenkoeken uit en bestrijk ze royaal met eiersalade.
  • 17 Leg in het midden van elke pannenkoek een lange reep wortelsalade.
  • 18 Leg hierop de paprikareepjes en de stukken komkommer over de hele lengte van de wortelreep.
  • 19 Rol de pannenkoeken nu één voor één stevig op en snijd deze schuin doormidden.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.