recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Paprika gevuld met notengehakt

Hoofdgerecht
4 personen
50 min
Ingrediënten
  • - zilvervliesrijst (300 gram)
  • - gele paprika's (2 )
  • - gezouten cashewnoten (150 gram)
  • - volkorenbrood (2 sneetjes)
  • - kerriepoeder (1 eetlepel)
  • - ei (1 )
  • - ui (1 )
  • - platte peterselie (fijngehakt) (3 eetlepels)
  • - gepelde tomaten (1 blik)
Bereidingswijze
  • 1 Kook de rijst volgens de aanwijzingen gaar.
  • 2 Kook de paprikahelften 3 minuten in ruim kokend water.
  • 3 Maal de noten met het brood en de kerriepoeder fijn in de keukenmachine en meng het ei erdoor.
  • 4 Snipper de ui.
  • 5 Roer de ui en peterselie erdoor.
  • 6 Vul de paprika's met het notengehakt en leg ze in een ovenschaal.
  • 7 Snijd de tomaten in het blik in stukjes, meng er zout en peper door en verdeel ze met het vocht tussen de paprika's.
  • 8 Bak de paprika's in de oven in 25 minuten gaar en serveer de rijst erbij.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.