recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Paprika's gevuld met gekruid gehakt

Hoofdgerecht
4 personen
55 min
Ingrediënten
  • - rode of gele paprika's (4 )
  • - half-om-half gehakt of rundergehakt (500 gram)
  • - bosuitjes (2 )
  • - platte peterselie (3 eetlepels)
  • - olijfolie (4 eetlepels)
  • - feta (100 gram)
  • - pijnboompitten (25 gram)
  • - witte wijnazijn (1 eetlepel)
  • - venkelknol (1 )
  • - veldsla (75 gram)
  • - water (1 eetlepel)
Bereidingswijze
  • 1 Extra benodigdheden: kleine ovenschaal.
  • 2 Vet het de ovenschaal in met olijfolie.
  • 3 Hak de bosuitjes en de platte peterselie fijn.
  • 4 Rooster de pijnboompitten en verkruimel de feta fijn.
  • 5 Schaaf de venkelknol in fijne reepjes.
  • 6 Verwarm in de oven voor op 180 ?C.
  • 7 Snijd de kapjes van de paprika’s en verwijder de zaadlijsten.
  • 8 Kook de paprika’s in een pan met ruim kokend water in 5 minuten beetgaar en laat ze daarna in een vergiet uitlekken.
  • 9 Meng in een kom het gehakt met bosui, peterselie, versgemalen zwarte peper, de helft van de eetlepels olijfolie en driekwart van de feta en pijnboompitten.
  • 10 Kneed alles goed door.
  • 11 Vul de paprika’s met het gehakt, druk het goed aan en zet de paprika’s naast elkaar in de ovenschaal.
  • 12 Strooi de resterende feta en pijnboompitten erover en zet de kapjes erop.
  • 13 Schenk wat water op de bodem en bak de paprika’s in de oven in 30-35 minuten gaar.
  • 14 Klop in een slaschaal een dressing van de azijn met het water, de rest van de eetlepels olijfolie en wat zout en peper en schep de venkel en veldsla er luchtig door.
  • 15 Zet de paprika’s op borden en schep de salade ernaast.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.