recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Paprikarisotto met geroosterde courgette

Hoofdgerecht
4 personen
30 min
Ingrediënten
  • - belegen 30+ kaas (150 gram)
  • - courgette (1 )
  • - groentebouillon (van tabletten) (750 ml)
  • - milde paprikapoeder (1 eetlepel)
  • - risottorijst (300 gram)
  • - olijfolie (3 eetlepels)
  • - rode paprika (1 )
  • - ui (1 )
Bereidingswijze
  • 1 Snipper de ui fijn.
  • 2 Snijd de paprika in kleine blokjes.
  • 3 Snijd de courgette in schuine plakken.
  • 4 Bak de ui en paprika in een pan met de helft van de olijfolie in 5 minuten zachtjes gaar.
  • 5 Schep de rijst en paprikapoeder erdoor en bak tot de korrels rondom glanzen.
  • 6 Voeg de helft van de bouillon toe en kook de rijst zonder deksel in 20 minuten zachtjes gaar.
  • 7 Roer regelmatig en voeg de rest van de bouillon tijdens het koken geleidelijk toe.
  • 8 Bestrijk de plakken courgette dun met olie en rooster ze in een grillpan bruin.
  • 9 Bestrooi ze met zout en peper.
  • 10 Schaaf de helft van de kaas in dunne plakjes en rasp de rest grof.
  • 11 Roer de geraspte kaas door de risotto en laat de kaas smelten.
  • 12 Schep de risotto in diepe borden en leg de plakjes courgette en kaas erop.