recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Paprikaroomsoep met kaaswafeltje

Voorgerecht
4 personen
50 min
Ingrediënten
  • - zout (0.5 eetlepel(s))
  • - water (600 ml)
  • - basilicum (4 toefjes)
  • - slagroom (125 ml)
  • - medium dry sherry (50 ml)
  • - italiaanse kruiden (2 theelepel(s))
  • - paprikapoeder (2 theelepel(s))
  • - tomatenpuree (1 eetlepel(s))
  • - sjalotje(s) (1 )
  • - olijfolie (1 eetlepel(s))
  • - rode paprika's (2 )
  • - bloem (1 eetlepel(s))
  • - parmezaanse kaas (50 gram)
Bereidingswijze
  • 1 Serveertip: Geen tijd om zelf paprika’s te roosteren, maak deze soep dan met kant-en-klaar geroosterde paprika’s uit pot.
  • 2 Voorbereiding: Verwarm de oven voor op 225 °C; rasp de Parmezaanse kaas; snipper de sjalotje(s).
  • 3 Meng de kaas met de bloem en schep bergjes op een met bakpapier beklede bakplaat.
  • 4 Bak de kaaswafeltjes in 10 minuten knapperig.
  • 5 Laat ze op de bakplaat afkoelen.
  • 6 Trek het vel van de paprika’s en verwijder de zaadjes.
  • 7 Pureer de paprika’s in de keukenmachine.
  • 8 Fruit het sjalotje zachtjes in een soeppan met olijfolie.
  • 9 Roer de paprikapuree, tomatenpuree en de kruiden erdoor.
  • 10 Bak alles 1-2 minuten en voeg dan de sherry, de afgemeten hoeveelheid water en zout toe.
  • 11 Kook de soep nog 5 minuten zachtjes door en roer de room erdoor.
  • 12 Warm de soep nog even goed door.
  • 13 Serveer de soep in hittebestendige rechte glazen en leg een kaaswafeltje op elk glas.
  • 14 Garneer met het basilicum.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.