recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Pasta met boerenkool en amandelen uit de oven

Hoofdgerecht
4 personen
25 min
Ingrediënten
  • - water (200 ml)
  • - parmigiano reggianokaas (50 gram)
  • - paneermeel (50 gram)
  • - geschaafde amandelen (40 gram)
  • - penne (300 gram)
  • - groentebouillon (0.25 blokje)
  • - gemalen chilipeper
  • - boerenkool (300 gram)
  • - knoflook (1 teen)
  • - olijfolie (8 eetlepels)
  • - rode ui (1 )
Bereidingswijze
  • 1 Snijd de rode ui in dunne halve plakken.
  • 2 Hak de knoflook fijn.
  • 3 Bak de ui in de helft van de olijfolie zachtjes tot hij zacht wordt.
  • 4 Bak de knoflook 1 minuut mee en voeg de boerenkool en chilipeper toe, het bouillonblokje en het water.
  • 5 Sluit het deksel en laat zachtjes 10 minuten koken.
  • 6 Verwarm de oven voor op 220°.
  • 7 Breng een grote pan water met zout aan de kook en kook er de penne beetgaar volgens de aanwijzing op de verpakking.
  • 8 Giet af en voeg bij de boerenkool.
  • 9 Meng met de amandelen en verdeel in een ovenschaal.
  • 10 Bestrooi met het paneermeel en de kaas en besprenkel met 4 eetlepels olijfolie.
  • 11 Gratineer 5-7 minuten in de oven, tot de bovenkant mooi kleurt.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.