recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Pasta met boter en Parmigiano

Hoofdgerecht
4 personen
20 min
Ingrediënten
  • - parmezaanse kaas (200 gram)
  • - verse fettuccine (500 gram)
  • - boter (150 gram)
Bereidingswijze
  • 1 Verwarm de oven op 200°C en schuif de lasagneschaal erin.
  • 2 Breng in een grote pan ruim water met zout aan de kook.
  • 3 Voeg de fettuccine aan het kokende water toe en kook de pasta in vier minuten al dente.
  • 4 Snijd de boter in plakjes en leg deze naast elkaar in de warme ovenschaal.
  • 5 Schuif de schaal weer in de oven en laat de boter in twee minuten smelten.
  • 6 Giet de pasta af en vang een kwart liter kookvocht op in een maatbeker.
  • 7 Neem de schaal weer uit de oven en verdeel de fettuccine over de boter.
  • 8 Strooi de Parmezaanse kaas erover en schenk er wat kookvocht over.
  • 9 Hussel met opscheplepels de pasta met de boter en kaas tot alle pasta bedekt is met een dun laagje kaassaus.
  • 10 Serveer de pasta in warme diepe borden.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.