recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Pasta met gerookte makreel

Hoofdgerecht
4 personen
50 min
Ingrediënten
  • - kleine ui, gesnipperd (1 )
  • - teen knoflook, fijngehakt (1 )
  • - creme fraiche (125 ml)
  • - suiker (1 eetlepel)
  • - citroen (1 )
  • - doperwten (diepvries) (150 gram)
  • - handje basilicum (1 )
  • - gerookte makreelfilets (4 )
  • - rode puntparika's (2 )
  • - olijfolie (4 eetlepels)
  • - verse lasagnevellen (400 gram)
Bereidingswijze
  • 1 Kook de lasagnevellen zoals op de verpakking staat beschreven.
  • 2 Snijd de vellen in grove stukken en meng met twee eetlepels olijfolie.
  • 3 Snijd de paprika’s in de lengte in vier stukken en haal de zaden eruit.
  • 4 Bak de paprika’s zachtjes in een koekenpan beetgaar.
  • 5 Haal de velletjes van de makreelfilets en pluk het vlees in grove stukken.
  • 6 Verwijder de graatjes.
  • 7 Snijd de helft van de blaadjes basilicum in reepjes.
  • 8 Kook de doperwten anderhalve minuut in kokend water en spoel ze koud af.
  • 9 Boen de citroen en rasp de schil dun.
  • 10 Schil de citroen daarna dik en snijd het vruchtvlees in stukjes.
  • 11 Bak het vruchtvlees bruin met de suiker in een koekenpan en laat het afkoelen.
  • 12 Meng de afgekoelde citroenstukjes met de crème fraîche.
  • 13 Doe twee eetlepels olijfolie in de koekenpan en bak hier de knoflook en ui even in aan.
  • 14 Voeg de pasta, de doperwten, reepjes basilicum en de paprika toe en roer tot alles heet is.
  • 15 Verwarm de makreel drie minuten zachtjes in een koekenpan.
  • 16 Breng de pasta op smaak met peper, zout en wat geraspte citroenschil.
  • 17 Doe de pasta in een diep bord en verdeel de makreel erover.
  • 18 Leg op ieder bord een lepel citroen-crème fraîche en de resterende basilicumblaadjes.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.