Ga naar de hoofdinhoud

Pasta met romige tomatensaus

4 personen Gemiddeld 30 minuten Hoofdgerecht

Ingrediënten

4 personen
Zet deze ingrediënten in mijn mandje

Bereidingswijze

Halveer de tomaten en snijd elke helft in vieren. Snijd de ui in blokjes en de olijven in ringen. Verhit de olijfolie in een hapjespan. Fruit hierin de tomaten en ui 5 minuten al omscheppend aan. Voeg de gedroogde Italiaanse kruiden (of 20 gr verse) toe en breng op smaak met zout en peper. Blus vervolgens af met de witte wijn en voeg de tomatenblokjes toe. Roer door, draai het vuur laag en laat 20 minuten pruttelen. Bereid de penne volgens de aanwijzingen op de verpakking. Roer vlak voor het serveren de roomkaas en zwarte olijven door de pastasaus, meng tot de roomkaas helemaal is opgenomen in de saus. Verdeel de penne over 4 borden en verdeel de tomatensaus erover. Serveer de pasta met extra gemalen peper en rasp tenslotte de Parmezaanse kaas erboven.
Aanvullende benodigdheden
Voedingswaarden (per portie)
Energie 593 kcal
Eiwit 20 g
Koolhydraten 59 g
Vet 26 g
Waarvan verzadigd 0 g
Trefwoorden receptenslimkoken