recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Pasta met tomatensaus en gehaktballetjes

Hoofdgerecht
4 personen
30 min
Ingrediënten
  • - parmezaanse kaas, geraspt (25 gram)
  • - spaghetti (300 gram)
  • - verse basilicum (4 takjes)
  • - knoflook (1 teen)
  • - rijpe tomaten (600 gram)
  • - olijfolie (5 eetlepels)
  • - groene pesto (potje) (2 eetlepels)
  • - paneermeel (3 eetlepels)
  • - ei (1 )
  • - rundergehakt (500 gram)
Bereidingswijze
  • 1 Doe het gehakt in een kom en breek het ei erboven.
  • 2 Voeg het paneermeel en de pesto toe en kneed alles goed door elkaar.
  • 3 Verdeel het gehakt in gelijke porties zodat je vijf balletjes per persoon hebt.
  • 4 Doe dit met vochtige handen, zo krijg je mooie balletjes.
  • 5 Verwarm twee eetlepels olijfolie in een koekenpan en bak de gehaktballetjes rondom bruin.
  • 6 Voeg een scheut water toe en braad de balletjes in tien tot vijftien minuten zachtjes gaar.
  • 7 Snijd de tomaten in stukken en doe ze met de knoflook en basilicum in de blender.
  • 8 Pureer de tomaten tot een gladde saus.
  • 9 Verwarm de resterende olijfolie in een hapjespan.
  • 10 Roer de saus erdoor en voeg wat zout en versgemalen peper toe.
  • 11 Laat de saus tien minuten zachtjes pruttelen.
  • 12 Breng in een grote pan ruim water aan de kook en leg de spaghetti erin.
  • 13 Duw de spaghetti die uitsteekt langzaam ook in het water.
  • 14 Kook de spaghetti in maximaal twaalf minuten beetgaar.
  • 15 Laat de spaghetti heel even in een vergiet uitlekken.
  • 16 Roer de spaghetti door de tomatensaus en warm alles nog heel even door.
  • 17 Serveer de spaghetti met saus in diepe borden en leg de gehaktbakketjes erboven op.
  • 18 Strooi de kaas erover.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.