recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Pasta met Toscaanse vis en courgette

Hoofdgerecht
4 personen
25 min
Ingrediënten
  • - platte peterselie (fijngehakt) (2 eetlepels)
  • - kappertjes (2 eetlepels)
  • - gemengde olijven (100 gram)
  • - visfilet toscane (400 gram)
  • - knoflook (2 teentjes)
  • - ui (1 )
  • - volkoren spaghetti (300 gram)
  • - olijfolie (3 eetlepels)
  • - courgettes (2 )
Bereidingswijze
  • 1 Snijd de courgettes schuin in plakken van een halve centimeter.
  • 2 Bestrijk de plakken courgette dun met olijfolie en rooster voor elk persoon een portie in een grillpan bruin en gaar.
  • 3 Leg ze in een schaal, bestrooi ze met zout en peper en houd ze warm.
  • 4 Kook de spaghetti volgens de aanwijzingen.
  • 5 Snipper de ui.
  • 6 Hak de knoflook fijn.
  • 7 Fruit de ui en knoflook in een hapjespan met de helft van de olijfolie.
  • 8 Hak de olijven grof.
  • 9 Bak de blokjes vis 2-3 minuten mee.
  • 10 Voeg de olijven, kappertjes, peterselie en een soepopscheplepel pastakookvocht toe.
  • 11 Laat de saus nog 4 minuten sudderen.
  • 12 Verdeel de uitgelekte spaghetti over diepe borden en schep de vis erover.
  • 13 Leg de plakken courgette erop.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.