recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Pasta met vegetarische balletjes

Hoofdgerecht
4 personen
20 min
Ingrediënten
  • - water (200 ml)
  • - penne (300 gram)
  • - olijfolie (3 eetlepels)
  • - uien (2 )
  • - knoflook (2 tenen)
  • - courgette (1 )
  • - milde paprikapoeder (1 eetlepel)
  • - gedroogde tijm (2 theelepels)
  • - tomatenpuree uit blik (70 gram)
  • - vegetarische balletjes (1 pak)
Bereidingswijze
  • 1 Kook de penne beetgaar volgens de aanwijzingen.
  • 2 Snipper de ui en hak de knoflook fijn.
  • 3 Snijd de courgette in heel kleine blokjes.
  • 4 Verhit tweederde van de olijfolie in een hapjespan en fruit de ui, knoflook en courgette zachtjes glazig.
  • 5 Schep de paprikapoeder, tijm en tomatenpuree erdoor en bak alles nog 2 minuten.
  • 6 Schenk er het water bij en laat de saus nog 10 minuten zachtjes pruttelen.
  • 7 Bak de balletjes in een anti-aanbakkoekenpan in de rest van de olie bruin.
  • 8 Giet de penne af en schep de penne door de courgettesaus.
  • 9 Verdeel de pasta met saus over diepe borden en leg de balletjes erop.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.