recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Pastasalade met bloemkool, salsa verde en ham

Hoofdgerecht
4 personen
20 min
Ingrediënten
  • - peterselie (8 takjes)
  • - ansjovisfilet (3 )
  • - oud wit brood (1 sneetje)
  • - kappertjes (1 eetlepel)
  • - wijnazijn (2 eetlepel(s))
  • - olijfolie (3 eetlepel(s))
  • - ham (200 gram)
  • - water (2 eetlepel(s))
  • - bloemkool (1 )
  • - penne (200 gram)
Bereidingswijze
  • 1 Voorbereiding: verkruimel het brood; snijd de ham in brede repen; snijd de bloemkool in roosjes.
  • 2 Kook de penne en bloemkool samen in ruim kokend water met wat zout in 10 minuten beetgaar.
  • 3 Hak de peterselie en ansjovisfilets fijn (in de keukenmachine) en meng het brood met de kappertjes, azijn en olijfolie erdoor.
  • 4 Verdun de salsa met de afgemeten hoeveelheid water en voeg versgemalen peper naar smaak toe.
  • 5 Giet de pasta en bloemkool af en schep ze in een wijde schaal luchtig om met de salsa.
  • 6 Schep ook de ham erdoor.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.