recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Pastasalade met kalkoensjaslik

Hoofdgerecht
4 personen
20 min
Ingrediënten
  • - pipe rigate (250 gram)
  • - olijfolie (4 eetlepels)
  • - italiaanse roerbakmix (1 zakje)
  • - gedroogde Italiaanse kruiden (1 eetlepel)
  • - verse citroensap (2 eetlepels)
  • - tomatenstukjes (uit blik) (400 gram)
  • - vers gemalen zwarte peper
  • - kalkoenshaslicks (6 )
  • - verse basilicumblaadjes
Bereidingswijze
  • 1 Kook de pasta gaar volgens de aanwijzingen.
  • 2 Verhit 3/4 van de olijfolie in een wok en roerbak de groenten 3-4 minuten.
  • 3 Rasp de schil van de citroen.
  • 4 Pers de citroen uit.
  • 5 Schep van het vuur af de Italiaanse kruiden met de citroenrasp en de citroensap erdoor.
  • 6 Roer ook de tomaatstukjes erdoor.
  • 7 Giet de pasta af en meng de nog warme pipe door het groentemengsel.
  • 8 Voeg zout en peper naar smaak toe en laat de salade afkoelen.
  • 9 Bestrijk de shaslicks met de overige olijfolie en rooster ze in een grillpan rondom in 6-8 minuten gaar.
  • 10 Schep de salade in diepe borden.
  • 11 Strooi het basilicum erop en leg de shaslicks erop.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.