recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Pastasalade met tonijn en tomaat

Hoofdgerecht
4 personen
20 min
Ingrediënten
  • - tomaten (4 )
  • - zwarte olijven zonder pit (50 gram)
  • - kappertjes (2 eetlepels)
  • - platte peterselie (fijngehakt) (3 eetlepels)
  • - bosuitjes (2 )
  • - olijfolie (3.5 eetlepels)
  • - mosterd (1 theelepel)
  • - citroen (0.5 )
  • - gebroken sperziebonen (250 gram)
  • - penne (250 gram)
  • - tonijn op water (2 blikjes)
Bereidingswijze
  • 1 Kook de penne en sperziebonen samen in een pan met ruim kokend water met zout in 10-12 minuten beetgaar.
  • 2 Laat de tonijn goed uitlekken.
  • 3 Snijd de bosuitjes in dunne ringetjes.
  • 4 Snijd de olijven in stukjes.
  • 5 Haal de zaadjes uit de tomaten en snijd de tomaten in reepjes.
  • 6 Knijp de citroen uit boven een schaal en klop het sap met de mosterd, olijfolie en wat zout en versgemalen zwarte peper tot een dressing.
  • 7 Roer de bosui, peterselie, kappertjes, olijven, tonijn en tomaat erdoor.
  • 8 Laat de pasta en sperziebonen in een vergiet uitlekken en schep ze warm door de dressing met tonijn en tomaat.
  • 9 Laat de pastasalade minstens een kwartier staan, zodat de smaak zich kan ontwikkelen.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.