recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Pastasalade met zalm

Hoofdgerecht
4 personen
25 min
Ingrediënten
  • - gerookte zalmsnippers
  • - verse basilicum (3 eetlepels)
  • - bosuitjes (2 stuks)
  • - olijfolie extra vierge (2 eetlepels)
  • - mayonaise (2 eetlepels)
  • - citroen (0.5 stuks)
  • - tomaten (4 )
  • - pasta (farfalle)
Bereidingswijze
  • 1 Voorbereiding: Pers en rasp de citroen; Snijd de bosuitjes in ringetjes; Snijd de verse basilicum in reepjes.
  • 2 Kook de pasta beetgaar volgens de aanwijzingen op het pak.
  • 3 Halveer de tomaten, verwijder de zaadjes en snijd het vruchtvlees in blokjes.
  • 4 Roer in een grote schaal het citroensap met de citroenrasp, mayonaise, olijfolie en zout en peper naar smaak tot een dressing.
  • 5 Schep de uitgelekte pasta warm door de dressing.
  • 6 Meng daarna ook de tomaat, bosui, basilicum en zalmsnippers erdoor.
  • 7 Wijntip: Serveertip: Lekker bij de barbecue.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.