recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Pastaschotel met bloemkool en mozzarella

Hoofdgerecht
4 personen
30 min
Ingrediënten
  • - pastakookvocht (200 ml)
  • - macaroni (300 gram)
  • - bloemkool (1 )
  • - ui (1 )
  • - olijfolie (2 eetlepels)
  • - tomatenpuree (2 eetlepels)
  • - chilipoeder (1 theelepel)
  • - mozzarella (2 bollen)
Bereidingswijze
  • 1 Verwarm de ovengrill voor.
  • 2 Snij de bloemkool in kleine roosjes, snipper de ui grof, en snij de mozzarella in blokjes.
  • 3 Kook de macaroni beetgaar volgens de aanwijzingen.
  • 4 Voeg na 8 minuten de bloemkoolroosjes toe.
  • 5 Fruit de ui in een hapjespan met olijfolie goudgeel.
  • 6 Roer de tomatenpuree met chilipoeder erdoor en voeg pastakookvocht toe.
  • 7 Laat alles even sudderen tot lekkere saus en schep de macaroni en bloemkool erdoor.
  • 8 Doe dit alles over in een ingevette ovenschaal en strooi de mozzarella erover.
  • 9 Maal er wat peper boven en laat de schotel onder de grill gratineren.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.