recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Patat

Bijgerecht
4 personen
40 min
Ingrediënten
  • - gedroogde italiaanse kruiden (2 theelepels)
  • - paprikapoeder (2 theelepels)
  • - olijfolie (4 eetlepels)
  • - vastkokende aardappelen (500 gram)
Bereidingswijze
  • 1 Schil de aardappelen en spoel ze af onder de kraan.
  • 2 Snijd de aardappelen in de lengte in plakken van een cm dik.
  • 3 Snijd deze plakken in lange repen van een cm breed.
  • 4 Breng in een grote pan ruim water met wat zout aan de kook.
  • 5 Voeg de aardappelrepen toe en kook ze in vier tot vijf minuten beetgaar, ze moeten nog wel stevig zijn.
  • 6 Giet de aardappelrepen in een vergiet af en laat ze heel goed uitlekken en afkoelen.
  • 7 Verwarm de oven voor op 225°C.
  • 8 Spreid de aardappelrepen uit op een laag keukenpapier en dep ze goed droog.
  • 9 Roer in een kom de olijfolie om met de paprikapoeder en kruiden.
  • 10 Schep de aardappelrepen erdoor.
  • 11 Bekleed de bakplaat met bakpapier en spreid de aardappelrepen hierop uit.
  • 12 Schuif de bakplaat in het midden van de oven en bak de frieten in tien tot vijftien minuten knapperig bruin en gaar.
  • 13 Schep de frieten in een schaal en strooi er wat zout over.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.