recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Penne met biefstukreepjes, amandelen en rozemarijn

Hoofdgerecht
4 personen
20 min
Ingrediënten
  • - rozemarijn, alleen de naaldjes (2 takjes)
  • - penne (350 gram)
  • - blanke garneeramandelen a 55 gram (2 zakjes)
  • - knoflook (1 teen)
  • - biefreepjes (200 gram)
  • - olijfolie 'extra vierge' (5 eetlepel(s))
Bereidingswijze
  • 1 Kneus de knoflook.
  • 2 Verhit de olie in een hapjespan of wok.
  • 3 Bak er op hoog vuur de biefstukreepjes met de knoflook in tot de reepjes net hun rauwe kleur verloren hebben.
  • 4 Haal de biefstukreepjes uit de pan, bestrooi ze met zout en peper en bewaar ze; gooi de knoflook weg.
  • 5 Bak in het bakvet de amandelen al omscheppend tot ze goudgeel en knapperig zijn.
  • 6 Haal uit de pan en bewaar bakvet en amandelen.
  • 7 Kook de pasta al dente in ruim water met zout (1 minuut korter dan de gebruiksaanwijzing).
  • 8 Laat de pasta uitlekken en meng op laag vuur met het bakvet, biefstukreepjes, amandelen en rozemarijn.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.