Ga naar de hoofdinhoud

Penne met gehaktballetjes uit de oven

4 personen Eenvoudig 45 minuten Hoofdgerecht

Ingrediënten

4 personen
Zet deze ingrediënten in mijn mandje

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 200°C. Kook de penne in een pan met ruim kokend water met zout in 10-12 minuten beetgaar. Snipper ui grof. Bak in een braadpan met olijfolie de soepballetjes al omscheppend bruin. Bak de ui 2 minuten mee. Schep daarna de tomatenblokjes met sap, Italiaanse kruiden, wat zout en versgemalen zwarte peper erdoor. Voeg een soeplepel van het pastakookvocht toe en laat dit alles 10 minuten zachtjes sudderen. Doe de boerenkool in een zeef en schenk er royaal kokend water over tot de boerenkool helemaal geslonken is. Laat goed uitlekken. Giet de pasta af en roer de gehaktballetjes met saus en de boerenkool erdoor. Verdeel dit mengsel in de ovenschaal en strooi de kaas erover. Bak de schotel in de oven in 20-25 minuten goudbruin en gaar.
Aanvullende benodigdheden - ovenschaal
Voedingswaarden (per portie)
Energie 620 kcal
Eiwit 32 g
Koolhydraten 60 g
Vet 26 g
Waarvan verzadigd 9 g
Trefwoorden ovengerechtboerenkoolpastagehaktballetjesgehaktdagJanuariovengerechtrecepten