recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Penne met kerstomaatjes en salami

Hoofdgerecht
2 personen
25 min
Ingrediënten
  • - water (0.5 dl)
  • - geraspte parmezaanse kaas (25 g)
  • - kerstomaatjes (250 g)
  • - rode wijn (1 dl)
  • - tapenade van gedroogde tomaatjes (100 g)
  • - ui (1 stuks)
  • - plakjes salami (100 g)
  • - olijfolie (2 eetlepels)
  • - pasta (penne) (150 g)
Bereidingswijze
  • 1 Voorbereiding: Snijd de plakjes salami in brede repen; Snipper de ui; Halveer de kerstomaatjes.
  • 2 Kook in ruim kokend water en zout de pasta in de aangegeven tijd beetgaar.
  • 3 Verhit de olijfolie in een wok en bak de salami knapperig bruin.
  • 4 Schep de repen op een bordje en fruit de ui in het bakvet.
  • 5 Roer de tapenade, wijn en de afgemeten hoeveelheid water erdoor en laat dit 5 minuten zachtjes pruttelen.
  • 6 Laat de pasta uitlekken.
  • 7 Schep de pasta en kerstomaatjes door de saus en warm het geheel nog enkele minuten door.
  • 8 Schep de pasta met saus in diepe borden en verdeel de salami en parmezaanse kaas erover.
  • 9 Wijntip: Sappige rode wijn (Chianti, Bardolino).
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.