recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Penne met spinazie en braadworst

Hoofdgerecht
4 personen
25 min
Ingrediënten
  • - pastakookvocht (100 ml)
  • - (volkoren) penne (300 gram)
  • - varkensbraadworstjes (300 gram)
  • - olijfolie (2 eetlepels)
  • - uien (2 )
  • - mosterd (2 eetlepels)
  • - kookroom (200 ml)
  • - verse spinazie (1 kilo)
Bereidingswijze
  • 1 Kook de penne volgens de aanwijzingen beetgaar.
  • 2 Bak de braadworstjes in een hapjespan met olijfolie in 8-10 minuten rondom bruin en gaar.
  • 3 Snipper de uien grof en bak deze zachtjes mee.
  • 4 Snijd de worstjes in plakjes.
  • 5 Roer de mosterd en room door de uien in de pan.
  • 6 Voeg 100 ml pastakookvocht toe en laat dit zachtjes sudderen.
  • 7 Laat de spinazie met aanhangend water in een grote pan slinken.
  • 8 Laat de blaadjes in een vergiet uitlekken en schep ze met de afgegoten penne door de mosterdsaus.
  • 9 Schep de pasta in diepe borden en leg de plakjes worst erop.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.